Asbestilla tarkoitetaan kuitumaisia silikaattimineraaleja, joille on yhteistä hyvä mekaaninen ja kemiallinen kestävyys sekä pölyävyys käsiteltäessä.

Asbesti aiheuttaa syöpää. Asbestikuidut läpäisevät pienen koon vuoksi hengityselinten suojamekanismit ja varastoituvat keuhkoihin pysyvästi. Mitä enemmän olet asbestille alttiina, sitä suurempi riski on sairastua syöpään. Altistuminen asbestille aiheuttaa oireita yleensä vasta kymmenien vuosien (20-30 vuotta) kuluttua altistumisesta.

Asbesti rakennusmateriaalina:

Asbestin käyttäminen lopetettiin rakennusmateriaaleissa 1988. Nykyään asbestin käyttäminen rakennusmateriaalina on kiellettyä ja sen käsittely rajoittuu lähinnä korjausrakentamiseen ja asbestin purkutöihin.

Asbestia voi olla ennen vuotta 1988 rakennetuissa kiinteistöissä esim. putkien eristysmateriaalina, ilmanvaihtolaitteistoissa, julkisivuissa, lattioissa, katoissa ja sisäverhouslevyissä. Asbestia on käytetty runsaasti myös rakenteiden palosuojauksissa ja äänieristyksissä. Myös rakennustarvikkeissa kuten esimerkiksi liimoissa tasoitteissa ja maaleissa voi olla asbestia.

Asbestin purkutyö on luvanvaraista, joten valitsemalla ammattilaisen, olet luotettavissa käsissä.

Yhteystiedot:

L-S Asbestgroup Oy

Aholantie 8
21290 RUSKO

Jari Kallionpää
Puh. 040 8293707

Petteri Isotalo
Puh. 0400 702019

Sähköposti
asbestgroupoy@gmail.com
 

Ota yhteyttä puhelimitse, koska olemme jatkuvasti kentällä.

L-S Asbestgroup Oy